YÜZAKLARIMIZ HALAL DUNYA MARKETLERİMİZDEN ZEYTİNBURNU ŞUBEMİZ 26 KASIMDA AÇILIYOR…

    “(Onlar) ne bir ticâretin, ne de bir alış-verişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namazı dosdoğru kılmaktan ve zekât vermekten alıkoymadığı erlerdir! (Onlar, dehşetten) kalblerin ve gözlerin kendisine döneceği bir günden korkarlar.” (Nûr – 37)

Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. (Zilzal 7)

Hayırda yarışan Müslüman TÜRKİYE’nin yüz akları kervanına her geçen gün yeni bir üye ekleniyor. Geçtiğimiz Cuma günü İzmit’te idik. Kocaeli müftümüzün ve birçok kurum ve kuruluştan ve halkımızdan helal gönüllüsü pekçok kardeşimizin hazır bulunduğu İzmit Şubemizin dualarla açılışını yaptık. 26 Kasımda da Zeytinburnu şubemizin açılışını yapacağız inşaallah. Sırada Akyazı ve Kastamonu şubelerimiz son hazırlıklarını yapıyor. Her geçen gün yenileri açılan bu marketlerin helal ve tayyib gıda maddelerini bulmakta zorluk çeken halkımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bugüne kadar 43 şube teşebbüsü gerçekleşti. İnanıyorum ki halkın talepleri doğrultusunda müteşebbis kardeşlerimiz yeni yatırımlarla Halal Dunya marketlerinin sayını artırmaya devam edecek ve 2016 yılı sonuna kadar market sayısı inşaallah 50’ye ulaşacaktır.

Bir Müslüman’ın hayat standardının olmazsa olmazını helal yaşam teşkil eder. Doğumundan ölümüne kadar helal dairesi içerisinde yaşamak onun en önemli hedefidir. Bu sebeple helal yaşam, helal yemek, helal içmek, kısaca helal lokma Müslüman’ın vazgeçilmezidir. İşte bu hassasiyetten dolayı gelişen bu ortamda helal yaşam güvencesini sağlayabilmek için Müslümanlar yaşadığı her toplumda helal standarda dayalı helal sertifikalama kurumları oluşturdu.

Müslüman tüketiciye sunulan, onun kadim kültürüne uymayan helallik açısından değerlendirilmeyen, bu ürünler ve üreticileri nasıl kontrol edebiliriz düşüncesi GİMDES’in de kurulmasına vesile oldu. 2009 yılından itibaren ihracata dönük sertifikalandırılan helal ve tayyib ürünlerin toplu olarak tüketicilere sunulduğu marketler zincirinin bir halkasının daha açılışını yapmakla büyük mutluluk duyuyoruz. Helal Dünya Marketleri’nin hedefi bütün dünyayı bir ağ gibi saracak marketler sistemi oluşturmaktır.

GİMDES’in helal ve tayyib sertifikası verdiği, sayısı 500’e yaklaşan, firmanın,10 bin çeşit ürünlerinin bulunduğu markette tavuk, kırmızı et ve ürünleri, peynir, tereyağ, dondurulmuş gıdalar, süt, kaşar, un, sıvı yağ, çay, şeker, su, makarna, bal, ayran, yoğurt, bakliyat, tahin, pekmez, çikulata, unlu mamuller gibi ana gıdaların yanı sıra bebe ve yetişkinler için şampuan, diş macunu ve temizlik ürünleri da satışa sunuluyor. Markette satılan tüm ürünler GİMDES tarafından denetlenmiş ve sertifikalandırılmış olmaktadır.

Bugüne kadar başta İstanbul (7 Market) olmak üzere Ankara(5 Market), Aydın, Konya, Sakarya, Osmaniye, Urfa, Batman, Gebze, G.antep(3 Market), Denizli(2 Market), Kırıkkale, K.Maraş, Trabzon, Isparta, Kütahya, Malatya, Kayseri, Düzce, Bartın, Bolu, Aydın, Antalya, Adana, Bursa, Erzurum, Kocaeli HDM şubeleri hizmetlerine devam ediyor. Yakın zamanda açılacak Akyazı ve Kastamonu şubelerimizin açılış çalışmaları devam etmektedir.

Bugüne kadar haberi olamamış Helal ve tayyib ürün sevdalıları kardeşlerimizi enyakın şubemizi ziyaret etmeye, alışveriş yapmaya, Halal dunya marketlerini tanımaya, tanıtmaya davet ediyoruz.

izmity2 izmity1 izmity8 izmity6 izmity5 zeytinburnu-26kasim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir