GAZİANTEP’te 3. HALAL DUNYA MARKET ŞUBESİNİ ALLAH’IN İZNİ İLE ŞAHİNBEY’DE AÇTIK!

YÜZAKLARIMIZ, RUH AYDINLIĞIMIZ HALAL DUNYA MARKETLERİMİZ…
(Onlar) ne bir ticâretin, ne de bir alış-verişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namazı dosdoğru kılmaktan ve zekât vermekten alıkoymadığı erlerdir! (Onlar, dehşetten) kalblerin ve gözlerin kendisine döneceği bir günden korkarlar. (Nûr – 37)
Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. (Zilzal 7)

Hayırda yarışan Müslüman TÜRKİYE’nin yüz akları kervanına Gaziantep Şahinbey şubesi de dahil oldu. GİMDES’in sosyal projelerinden biri olan Halal Dunya Marketleri projesi için açılışta bir konuşma yapan GİMDES Ankara temsilcisi,Teknik Bilim Kurulu üyesi Ziraat Yük. Müh. Suat SEZER şunları belirtti:

“Her geçen gün yenileri açılan bu marketler helal ve tayyib gıda maddelerini bulmakta zorluk çeken halkımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bugüne kadar 36 şube teşebbüsü gerçekleşti. İnanıyorum ki halkın talepleri doğrultusunda müteşebbis kardeşlerimiz yeni yatırımlarla Halal Dunya marketlerinin sayını artırmaya devam edecek ve 2016 yılı sonuna kadar market sayısı inşaallah 100’e ulaşacaktır.” dedikten sonra, Son zamanlarda tüketicileri bilinçlendirme konferans ve seminerleri çerçevesinde tüketicilerde gelişen helal gıda bilinci artık büyük firmaları da Helal Sertifika almaya yönlendirmeye başladığını sözlerine ekledi.

“Bir Müslüman’ın hayat standardının olmazsa olmazını helal yaşam teşkil eder. Doğumundan ölümüne kadar helal dairesi içerisinde yaşamak onun en önemli hedefidir. Bu sebeple helal yaşam, helal yemek, helal içmek, kısaca helal lokma Müslüman’ın vazgeçilmezidir. İşte bu hassasiyetten dolayı gelişen bu ortamda helal yaşam güvencesini sağlayabilmek için Müslümanlar yaşadığı her toplumda helal standarda dayalı helal sertifikalama kurumları oluşturdu.

Müslüman tüketiciye sunulan, onun kadim kültürüne uymayan helallik açısından değerlendirilmeyen, bu ürünler ve üreticileri nasıl kontrol edebiliriz düşüncesi GİMDES’in de kurulmasına vesile oldu. bugün burada 2009 yılından itibaren ihracata dönük sertifikalandırılan helal ve tayyib ürünlerin toplu olarak tüketicilere sunulduğu marketler zincirinin bir halkasının açılışını yapmakla büyük mutluluk duyuyoruz. Helal Dünya Marketleri’nin hedefi bütün dünyayı bir ağ gibi saracak marketler sistemi oluşturmaktır” dedi.

Helal Dünya Marketleri’nin şubelerini açan market sahipleri “Amacımız insanları bilinen ve güvenilen bir kurum tarafından verilen helal sertifikalı ürünlerle, insanlara helal ürün satmak. Bu işin hem ticari hem de manevi özelliği var. Boğazımızdan geçmeyen bir lokmayı başkasına satmaya hakkımız yok” diye konuştular.

GİMDES’in helal ve tayyib sertifikası verdiği, sayısı 500’e yaklaşan, firmanın,10 bin çeşit ürünlerinin bulunduğu markette tavuk, kırmızı et ve ürünleri, peynir, tereyağ, dondurulmuş gıdalar, süt, kaşar, un, sıvı yağ, çay, şeker, su, makarna, bal, ayran, yoğurt, bakliyat, tahin, pekmez, çikulata, unlu mamuller gibi ana gıdaların yanı sıra bebe ve yetişkinler için şampuan, diş macunu ve temizlik ürünleri da satışa sunuluyor. Markette satılan tüm ürünler GİMDES tarafından denetlenmiş ve sertifikalandırılmış olmaktadır.

Bugüne kadar başta İstanbul (6 Market) olmak üzere Ankara(5 Market), Aydın, Konya(2 Market), Sakarya, Osmaniye, Urfa, Batman, Gebze, G.antep(3 Market), Denizli(2 Market), Kırıkkale, K.Maraş, Trabzon, Isparta, Kütahya, Malatya, Kayseri, Düzce, Tekirdağ(Çorlu), Bartın, Bolu, Kocaeli, Adana HDM şubeleri hizmetlerine devam ediyor. Yakın zamanda açılacak yeni şubelerin sahipleri kardeşlerimiz şubelerinin açılış çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bugüne kadar haberi olamamış Helal ve tayyib ürün sevdalıları kardeşlerimizi enyakın şubemizi ziyaret etmeye, alışveriş yapmaya, Halal dunya marketlerini tanımaya, tanıtmaya davet ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir